Vopseaua crom – utilizari si aspecte importante

Vopseaua crom – utilizari si aspecte importante

In aceeasi nota cu alte  numeroase domenii si cel auto si cel al decoratiunilor au ceva in comun – ambele  sunt caracterizate de o libertate in exprimare, o indrazneala mai mare, o extravaganta specifica. A incerca lucruri noi devine ceva obisnuit pentru iubitorii de masini sau de motociclete, cat si pentru cei care lucreaza cu obiecte variate, in zona decorarii.  Partea cea mai vizibila deci, cea care capteaza privirea oamenilor este cea a invelisului extern, a caroseriei sau a finisajului.

Daca avem ceva de retusat sau daca avem o mica sectiune careia dorim sa ii schimbam look-ul, ne putem baza de cele mai multe ori pe propria noastra intuitie – alegand astfel o finisare care sa se potriveasca, sa o imite pe cea initiala sau sa fie ceva in contrast total cu ce s-a mai facut pana acum; pregatirea respectivei suprafete trebuite realizata corect – fie ca  e vorba de metal sau orice alt material, urmand apoi aplicarea propriu zisa. Aici intra in discutie gama de vopsele auto cu efecte speciale, in special spray-ul de vopsea crom.

 atelierul de roti si vopsitorie autoCele mai importante aspecte ale folosirii unui astfel de spray raman modul de intrebuintare si intretinerea ulterioara. Fata de alte solutii, necesita o grija aparte, in special daca nu se lacuieste.

Ce trebuie sa stim inainte de a aplica o astfel de vopsea pe obiectele pe care le folosim, asupra unor parti ale masinii sau motocicletei noastre?

– in primul rand, trebuie sa fim sigur ca acesta e produsul necesar operatiunii careia i se adreseaza; vopseaua de crom este un material aparte, care se distinge extrem de mult fata de variantele de vopsea clasica gri aluminiu, disponibile la preturi foarte mici in hypermarketuri sau magazine auto.

– pe cat posibil, producatorii ne recomanda apelarea la varianta de vopsea la cutie; aplicata cu ajutorul pistolului de vopsit, intr-un mod profesionist, corect, ea va aduce rezultate superioare folosirii spray-ului.  Daca acest lucru nu e posibil sau nu este eficient, putem apela si la sprayul de crom cu efect de oglinda

– atuurile acestui produs trebuie totusi scoase in evidenta: aceasta vopsea cu efect special este economica si avantajoasa; nu este toxica pentru om sau mediu; se remarca prin faptul ca produce efecte extrem de apropiate fata de cele ale cromului (peste 75 %) – cunoscut sub numele de efect de oglinda.

– nu doar partile metalice ale vehiculelor sau decoratiunilor pot sa suporte acest material, ci si alte materiale (daca in prealabil a fost aplicat stratul de vopsea neagra).

– ca si putere de acoperire, un astfel de recipient e potrivit pentru 0.5 – 0.75 m2.

– suprafata de aplicare trebuie sa fie  curata si dreapta; ulterior se aplica lac de protectie.

– face fata cu succes temperaturilor inalte

– o atentie sporita trebuie acordata protejarii respectivelor lucruri fata de lovirea cu alte obiecte contondente (exista riscul de a crapa stratul de lac de protectie si apoi decojirea sa, cu tot cu vopseaua de crom.

Comments are closed.