Varsta celulelor tale

Varsta celulelor tale

Oamenii de stiinta și- au dau seama ca determinarea structurilor si a celulelor subcelulare vechi le va permite sa obtina noi perspective asupra modului in care se utilizeaza metodele organismului pentru intretinerea si repararea celulara, precum si modul in care schimbarile cumulative influenteaza celulele pe parcursul maturitatii. Scopul final al unei astfel de cercetari este de a invata sa folositi aceste mecanisme celulare pentru a intarzia sau a preveni declinul celular al anumitor organe care au limitat reinnoirea celulara.

Acesti oameni de stiinta spera sa aplice aceasta cercetare in efortul lor de a descifra lipidele si durata de viata a acizilor nucleici. In mod similar, ei doresc sa inteleaga mai bine modul in care mozaicismul de varsta este legat de boli si de sanatatea noastra generala.

Pe masura ce oamenii de stiinta isi continua cercetarea, este sigur sa spunem ca nu exista nici un raspuns la „Ce varsta au celulele noastre?”. Asa cum celulele din subiectii de testare ai acestor oameni de stiinta variaza foarte mult in functie de varsta, acelasi lucru este probabil adevarat pentru omologii lor umani.

Comments are closed.