Testarea celulelor tumorale

Testarea celulelor tumorale

Oamenii de stiinta stiau ca au nevoie de o metoda mai eficienta pentru detectarea si distrugerea celulelor canceroase. Vladimir Zharov, directorul de la Universitatea din Arkansas din cadrul Centrului de nanomedicina al stiintelor medicale, a inceput cercetarea si dezvoltarea acestei noi tehnologii.

Zharov impartaseste faptul ca pacientii aflati in primele etape ale cancerului au nevoie de metode mai proactive pentru detectarea cancerului. Obosit de a vedea tehnologii ineficiente cum esueaza din cand in cand, Zharov a lucrat cu echipa sa pentru a crea un test neinvaziv cu o mai mare sensibilitate in detectarea celulelor tumorale. Aceasta tehnica testeaza cantitati mai mari de sange si utilizeaza impulsuri de lasere pentru a incalzi celulele din sange.

Motivul pentru care aceasta tehnologie, cunoscuta sub numele de citofona, este atat de eficienta incat laserele incalzesc doar celulele de melanom. Intrucat aceste celule de melanom poarta pigmentul mai intunecat de melanina, ele sunt cele care se aprind cand sunt expuse la lumina laserelor. Utilizand o tehnica cu ultrasunete, Cytofonul poate detecta undele luminoase emise prin procesul de incalzire.

Comments are closed.