Sase pasi care te vor ajuta sa pregatesti cel mai bun ceai rece!

Sase pasi care te vor ajuta sa pregatesti cel mai bun ceai rece!

Un deliciu pe timp de vara, un moft pe timpul iernii. Ceaiul rece ramane unul dintre preparatele de invidiat din meniul cafenelelor si al pub-urilor, insa devine tot mai adesea o bautura aromatica de baza in casa fiecarei persoane. In plus, foarte putine sunt persoanele car nu detin in propria bucatarie tot ce trebuie pentru a-si prepara un ceai racoritor, fie el din fructe sau plante. Mai mult decat atat, prin prepararea acestuia in propriul camin, ai siguranta ca optezi pentru o bautura 100% naturala, din care poti elimina zaharul din belsug, inlocuindu-l cu miere. Asa cum v-am promis la inceputul articolului, astazi va vom impartasi cele sase secrete menite sa va aduca pe masa cel mai savuros ceai rece.

  1. Asigura-te ca folosesti suficiente pliculete de ceai

Desi ceaiul racoritor ne incanta prin aroma si volubilitate, nu trebuie sa uitati faptul ca orice preparat servit rece isi pierde putin din intensitate, ceea ce inseamna ca poti plusa numarul de pliculete pe care le folosesti in mod obisnuit. Daca alegi ceaiul la pungulita, atunci iti recomandam aromele intense de ceai verde Darjeeling, Jasmine sau Gunpowder, ceaiurile cu arome fine fiind mult mai intense servite calde.

  1. Mare atentie la timpul de infuzare

Daca vrei sa simti o aroma ceva mai puternica, sfatul nostru este acela de a pune in aplicare pasul 1, in loc sa alegi un timp indelungat de infuzare. O prima explicatie ar fi aceea ca bautura devine din ce in ce mai amara cu cat este lasata mai mult timp la infuzat, din compozitia sa eliberandu-se taninurile. Asadar, daca visezi lao aroma suava si slaba, alege un timp mai scurt de infuzare nu mai putine plicuri.

  1. Fii atenta la momentul in care adaugi zaharul

Asa cum probabil stii, zaharul trebuie sa fie introdus in momentul in care ceaiul este inca fierbinte, tocmai pentru ca el sa se dizolve in totalitate. Daca vrei sa il indulcesti in cana, sfatul nostru este acela de a alege siropul de zahar pentru a oferi un plus de dulceata ceaiurilor reci, deoarece granulele nu se vor dizolva asa cum trebuie.

  1. Nu il pune imediat la frigider

Da, pofta de a te infrupta dintr-o cana imbelsugata de ceai rece este puternica, insa asteapta sa se raceasca, in special daca planuiesti sa il servesti la o masa intre prieteni. Adaugarea ceaiului fierbinte la frigider nu este recomandata pentru ca bautura va deveni tulbure.

  1. Alege intotdeauna ingredientele naturale

Desi comoditatea ne-ar putea indrepta atentia care sucul artificial de lamaie, lasa deoparte aceasta idee si mizeaza pe aroma puternica a lamailor stoarse. Cu siguranta, organismul tau iti va ramane recunoscator.

  1. Fara rezerve nejustificabile

Ce-i drept, prepararea ceaiului este de o simplitate monumentala, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa ne facem provizii pentru 3-4 zile, ci sa pregatim atat cat vom consuma intr-un interval de 1-2 zile, maximum. Conform zicalei: o noua zi, o noua portie!

Comments are closed.