Poate colesterolul ridicat sa conduca la probleme cardiace?

Poate colesterolul ridicat sa conduca la probleme cardiace?

Boala de inima este criminalul numarul unu in majoritatea tarilor dezvoltate. Cu toate acestea, doar aproximativ 25% dintre persoanele care sunt spitalizate din cauza atacului de cord au colesterol ridicat. Acesta este un indiciu clar ca colesterolul ridicat nu este un factor de risc pentru boala cardiaca, asa cum ne-a spus intelepciunea conventionala.

Sunt diete cu continut scazut de grasimi bune pentru inima si creierul tau?

Studiile recente arata ca dietele cu continut scazut de grasimi nu fac oamenii mai sanatosi sau mai subtiri. Scoala Harvard de Sanatate Publica a recunoscut in mod serios ca dietele cu continut scazut de grasimi nu functioneaza. Dupa zeci de studii, cercetatorii de la institutia reputationala au descoperit ca dietele cu continut scazut de grasimi pot fi mai slabe decat dietele moderate sau cu continut ridicat de grasimi pentru majoritatea oamenilor. In plus, dietele cu continut scazut de grasimi nu par sa ofere beneficii speciale atunci cand vine vorba de prevenirea bolilor.

Reducerea greutatii si pierderi de memorie

Dieta cu continut scazut de grasimi poate contribui la declinul cognitiv si pierderea memoriei. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca acestea conduc la o deficienta a unui neurotransmitator numit acetilcolina, care ajuta la memorie si invatare. Nivelurile scazute de acetilcolina sunt de obicei extrem de scazute la pacientii cu boala Alzheimer. Creierul se poate canibaliza in sine daca nu poate obtine suficienta grasimi alimentare pentru a face acest proces chimic important.

Comments are closed.