Oamenii foarte frumosi ies la mai putine intalniri

Oamenii foarte frumosi ies la mai putine intalniri

Fiecare persoana ar dori sa fie mai frumoasa si acest lucru este evidentiat si de faptul ca industria cosmetica este una dintre cele mai profitabile industrii. Desi este contra-intuitiv, a fi frumos are dezavantajele sale, conform stiintei. Un studiu realizat de un site online de intalniri a aratat ca persoanele frumoase care posteaza poze extrem de reusite pe profil tind sa aiba parte de mai putine intalniri decat cei care arata normal.

Specialistul Tonya Fervert, care studiaza diferitele moduri in care este perceputa frumusetea fizica extrema in spatiul social, spune ca atractivitatea poate transmite mai multa putere asupra spatiului vizibil. Acest lucru, la randul sau, poate face ca unii oameni sa apara mai putin abordabili.

Alte studii care au fost revizuite de psihologii de la Universitatea Carolina de Nord par sa fie in concordanta cu aceste constatari. Cercetatorii din aceasta institutie au demontrat ca oamenii tind sa se indeparteze din calea lor atunci cand femeile extrem de atractive apar in public.

Indicatorii obisnuiti

            Michio Kaku, un autor de stiinta popular si fizician teoretic, explica faptul ca acest lucru nu pare sa fie in concordanta cu contextul evolutiv al frumusetii. Cu totii cautam prieteni sanatosi si frumusetea este o modalitate prin care judecam sanatatea unei alte persoane.

Comments are closed.