Oamenii de stiinta dezvolta un nou laser care poate gasi si distruge celulele canceroase din sange

Oamenii de stiinta dezvolta un nou laser care poate gasi si distruge celulele canceroase din sange

In fiecare zi, noi medicamente si tehnologii sunt testate pentru a ajuta la detectarea si distrugerea celulelor canceroase. O astfel de tehnologie fiind testata de expertii medicali de astazi este un nou tip de laser pe care medicii il folosesc pentru a impiedica celulele canceroase. In timp ce aceasta tehnologie este inca testata, aceasta este de 1.000 de ori mai delicata decat alte metode utilizate in prezent pentru a detecta celulele canceroase in sange.

Noua tehnologie pentru combaterea celulelor canceroase

Potrivit cercetatorilor, aceasta noua tehnologie laser este una dintre cele mai eficiente metode de detectare a celulelor tumorale la persoanele diagnosticate cu melanom. Pentru a testa raspandirea celulelor canceroase, medicii iau probe de sange, dar aceste teste adesea nu reusesc sa detecteze eficient celulele tumorale.

Cu metodele traditionale de testare, esecul de a detecta in mod eficient celulele tumorale pot pune in pericol viata. In cazul in care testele revin negative, acest lucru indica de obicei ca exista o concentratie mare de celule tumorale care circula in sangele pacientului. In acest moment, celulele canceroase sunt probabil deja raspandite la alte organe ale pacientului, ceea ce inseamna ca este mult prea tarziu pentru ca orice alt tratament sa fie eficient.

Comments are closed.