Modificarile stilului de viata pentru a stimula productia de endorfine

Modificarile stilului de viata pentru a stimula productia de endorfine

Altele decat alimentatia, unele optiuni de stil de viata pot stimula endorfinele, iar unele sunt mai usoare decat exercitiile fizice intense. Acestea includ:

Rasete – Copilul  rade  in medie de 300 de ori pe zi. Din pacate, numarul scade de la aproximativ 17 ori pe zi pana ajungem la maturitate. Rasul mareste nivelurile de endorfina care ajuta la reducerea durerii, cresterea fericirii si stimularea sistemului imunitar. Chiar daca nu aveti chef de ras, incercati sa-l falsificati. Vizionarea de clipuri amuzante sau filme pot creste, de asemenea, nivelul de endorfin.

Ajuta-i pe altii – Studiile au aratat ca a fi util altora activeaza anumite regiuni ale creierului asociate cu conexiune sociala, placere si incredere. O crestere a endorfinelor cauzata de generozitatea a fost creata ca fiind „cea mai buna a ajutorului”. Voluntariatul, asistarea prietenilor sau a familiei si acordarea caritatii tale preferate sunt cateva exemple bune.

Dragoste – Scaderea in dragoste stimuleaza producerea de feniletilamina, compusul care creste boala endorfinica din ciocolata. Din moment ce este dificil sa te indragostesti tot timpul, sexul poate face si minuni. Facand dragoste declanseaza o explozie de endorfine ajungi la un orgasm.

Bucurati-va de un dans – Dansul sau ascultarea de muzica care te face sa te simti plin de bucurie mareste productia de endorfine. Mai bine decat sa ascultati, puteti sa luati un microfon, un instrument sau sa cantati de-a lungul melodiei preferate.

Expunerea la soare – Este esentiala in formarea vitaminei D. Totusi, trebuie facuta cu moderatie pentru a va preveni pielea impotriva radiatiilor ultraviolete daunatoare ale soarelui.

Meditati
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru sanatate si fericire este meditarea. Meditarea reduce in mod regulat cortizolul hormonului de stres, in timp ce creste productia de endorfine. Aceasta combinatie reduce inflamatia cronica, care este o cauza obisnuita a multor boli si tulburari psihice, cum ar fi depresia.

Comments are closed.