Manipularea si vulnerabilitatea intr-o relatie

Manipularea si vulnerabilitatea intr-o relatie

Partenerul vostru ar fi putut fi atras de personalitatea dumneavoastra indrazneata, increzatoare, dar felul in care modelati cuvintele si natura neclintita ar putea sa-ti distruga relatia. Manipularea este actul de a spune sau de a face anumite lucruri pentru a ii face pe oameni sa gandeasca si sa se comporte exact asa cum doriti. Manipulatorii cred adesea ca modul lor este cel mai bun. In mintea lor, daca altii ii vor asculta, totul ar fi bine.

Intr-o relatie sanatoasa, cuplurile accepta opinii diferite si gasesc un compromis satisfacator. In timp ce, intr-o relatie de manipulare, unul dintre partetei isi schimba mereu parerea, in cele din urma, pentru a-l face pe celalalt fericit.

De ce oamenii ii manipuleaza ceilalti? Ar putea fi pentru ca au venit dintr-un trecut de relatii nesanatoase, care i-au facut sa se simta mici si neajutorati. Cand au castigat in cele din urma independenta, au  inceput sa stea pe cont propriu, dar inca s-au simtit in interior ca aceeasi persoana vulnerabila din trecut.

Vulnerabilitatea este un lucru minunat; fara a fi vulnerabili, nu putem crea relatii stranse si de lunga durata. Vulnerabilitatea este o sabie cu doua taisuri unei persoane manipulative. Este o slabiciune in sine, dar si un bun exploatabil in cazu partenerul lor.

 

Comments are closed.