Inteles si definitie pentru Pansexualitate – Ce este Pansexualul?

Inteles si definitie pentru Pansexualitate – Ce este Pansexualul?

Intrucat tot mai multe celebritati au iesit sa spuna ca sunt pansexuale, precum Bella Thorne si Miley Cyrus, cuvantul a fost folosit mult mai mult decat in ​​mod normal. Din aceasta cauza, este foarte important ca publicul sa inteleaga diferenta dintre diferitele identitati LGBTQ +. Unul dintre cele mai importante fapte de retinut este ca daca va intrebati despre sensul si definitia pansexualitatii a cuvantului, acesta nu este sinonim cu bisexualitatea.

Daca va identificati ca fiind persoane sexuale, exista de obicei asemanari care v-ar putea determina sa credeti ca sunteti bi. Bisexualitatea inseamna ca de obicei sunteti atrasi de mai mult de un singur sex, indiferent daca este vorba de femei, barbati, trans sau non-binar. Pansexualii sau „tigaile”, in general, nu „vad” genul. Da, acest lucru poate fi greu de inteles, dar va rugam sa purtati cu noi un minut. Exista un motiv pentru care pansele si bisexualitatea nu sunt combinate intr-un singur termen.

Multi pansexuali folosesc adesea termenul bisexual atunci cand sunt intrebati despre orientarea lor, pur si simplu pentru ca acest termen pare sa fie mai usor de inteles de multe persoane.

Totusi, persoanele de seama nu sunt atrase doar de oameni pe baza personalitatii individului. Multe persoane sexuale pot fi inca superficiale atunci cand vine vorba de aspectele altei persoane. Cuvantul „pan” se refera de fapt la sexualitate si de cine esti atras. Pansexualii tind sa se incadreze in energia unei persoane, indiferent de genul pe care il identifica.

De asemenea, o persoana nu este „confuza”, asa cum multora le place sa gandeasca. Aceasta este o conceptie gresita comuna intre lumea dreapta. Majoritatea oamenilor stiu de cine sunt atrasi de la o varsta frageda. Doar pentru ca atractia lor poate fi considerata diferita nu inseamna ca sunt confuzi de identitatea lor.

Incepe sa se reuneasca pentru tine? Pansexualitatea mai poate fi numita omnisexualitate. Pur si simplu spus, o persoana care poate sa aiba o atractie sexuala, emotionala sau romantica fata de oricine. Nu conteaza care este identitatea lor de sex sau varsta. Multi pansexuali explica ca se vad ca „nevazatori de gen”. Aceasta inseamna ca sexul si sexaulitatea nu sunt niciodata factori atunci cand vine vorba de relatiile lor romantice cu ceilalti.

Unele idei comuta intre cuvantul pansexual si bisexual, pur si simplu in functie de publicul cu care vorbeste. De exemplu, este posibil sa nu doriti sa intrati in orientarea dvs. daca vorbiti despre asta la racitorul de apa la locul de munca. Dar daca sunteti la o petrecere cu colegi de varsta si interese proprii, atunci va puteti simti mai confortabil explicand sensul si definitia pansexualitatii a cuvantului.

Nimeni nu alege de cine este atras. Va rugam sa retineti acest lucru daca vorbiti vreodata cu cineva care se identifica in acest fel sau daca va identificati ca niste pansexuali sau bisexuali. Tu esti cine esti dintr-un motiv foarte bun.

Comments are closed.