Hrusca cel Bland si Fuego cel Zambaret

Ce au in comun? Stiu sa faca bani de sarbatori. Patrunsi atat de tare de spiritul Craciunului, cei doi nu pot rezista tentatiei si organizeaza cate zece concerte sau scot cate un album cu alta coperta, dar cu aceleasi colinde, sa fie acolo sa nu trebuiasca. Sunt mai multi ca ei, insa astia doi sunt fruncea.

Despre Hrusca si Fuego… Numai de bine. Pai poate sa vina un Craciun in Romania fara sa nu se auda din difuzorul a cel putin unui mall vocea calda de maramuresan hipiot a lui Stefan Hrusca? Pai se poate un Craciun fara Leru-i ler si iara ler? Nene, cine nu are Ler sa-si cumpere. Nu cautati Ler pe dexonline ca o sa fiti dezamagiti – e ca un fel de Tzurai! Si Hrusca vine tocmai din Canada-i natala fluturand-si in vant pletele-i dalbe. Lasa tot ce-i drag acolo si vine aici sa ne cante noua (pfoai ce rima am dat). Va dati seama cat sacrificiu? Pai cum sa lase el tara, taman de sarbatori, fara cel mai iubit colindator? Deci cand incepe Hrusca a colinda parca-ti vine asa sa framanti repede cinci cozonaci cu nuca, sa-ti impodobesti bradul, sa bagi lemne-n soba desi nu ai asa ceva si sa dai 200 de SMS-uri pline de urari cu lumina si caldura sufleteasca – toate in acelasi timp! Si, cuprins de atata bunatate, parca-ti vine sa-ti ierti si porcul nevinovat din batatura si sa-i mai acorzi o sansa.

Fuego. Ce-i mai place mamei sale sa impodobeasca bradul… In mall-uri, in gari, in alimentari, in masini, autobuze, piete publice – everywhere – mama lui Fuego isi face datoria si, la rugamintea suava a fiului sau, impodobeste bradul. Nu este de-a dreptul inaltator cand stai la rand la o shaworma si apare unu’ mic si zgribulit cu mana-ntinsa la tine sa-i dai si lui o tigara, iar pe fundal se aude vocea lui Fuego care iti ureaza Buna seara om bogat? Fara Hrusca si Fuego cine ne-ar mai colinda peste tot pe unde mergem? Ei cine… Ducu Berti abia asteapta sa scoata nasu’ mai in fata, iar Gheorghe Gheorghiu isi mangaie tacticos barba gandindu-se sa se reprofileze, pentru ca, nu-i asa,  “Unde colind nu e, nici bani nu e…”

Comments are closed.