Hartia suprema

Sunt multe momente triste, suparatoare pe care le putem trai in viata, iar modul si felul in care ne afecteaza se raporteaza la o serie de stari ce tin strict de perceptia pe care o avem asupra factorului care a generat momentul. Insa exista cateva suparari sau frustrari determinate de factori comuni ce fac parte din viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. Unul dintre acei factori este, fara doar si poate, constatarea lipsei hartiei igienice din baie imediat dupa ce l-ai scos pe necuratul din tine, dupa ce ai scapat de the dark side of the force si ai devenit din nou un Jedi respectabil.

La tine acasa, la un prieten, in baia prietenei tale, la bunici in curte, intr-o camera de hotel, pe plaja in Vama, you name it, cel putin odata ai ramas fara hartia suprema. Este momentul in care fortele benefice ale Universului, practic, te-au lasat cu curu-n balta. Orice alta problema din viata ta devine insignifianta pentru ca stii ca acum you’ll have to face the shit. A sustine ca nu ai trait niciodata asa ceva este echivalent cu a spune ca bebelusii sunt adusi de berze care lucreaza la Fan Courier si ca mama ta e virgina.

Si esti acolo. Capacul este incalzit de cateva minute bune si deja ofera un oarecare confort. Stomacul iti este acum zburdalnic si se simte usor pentru ca a scapat de shaworma ce aproape il transformase intr-un vulcan. Esti un om liber. Stii ca dupa ce vei iesi de acolo te vei simti ca nou. Zambitor, intinzi mana instinctiv spre suportul rolei de hartie. E rece si nu simti nimic pufos pe varfurile degetelor, iar acest lucru te face sa arunci o privire atenta. E gol, nu e nimic acolo. Dar inca esti calm si te uiti in stanga si-n drepata ca sigur trebuie sa fie pe undeva prin zona un sul, ca doar esti intr-o buda ce dracu’. Si-l tot cauti cu privirea, dar… nimic. Yoc sansa, Rambo!

Ai o stare totala de discomfort si-ti vin in minte tot felul de solutii pe care te gandesti cum sa le pui in practica fara a avea urmari negative asupra personalitatii tale. Daca esti singur acasa, te gandesti serios sa dai o tura in curu gol pentru ca sigur vei gasi tu o bucata de ziar cu care sa-ti torturezi micul univers. Si chiar asta faci. Dar ce faci daca, din intamplare, nu esti la tine acasa? Stim cu totii ca singura solutie este sa mergi pe invataturile Mantuitorului – “Cere si ti se va da”. Numai gandul ca va trebui sa faci asta te face sa te simti cel mai trist om de pe planeta pentru ca, iata, treci printr-un necaz si nu e ca si cand ai avea de ales. Consoleaza-te cu gandul ca cel sau cea care iti va inmana hartia salvatoare a trecut la un moment dat printr-o situatie similara. Deci, zambeste.

Comments are closed.