Femeile mai predispuse spre afectiuni cardiace decat barbatii daca sforaie

Femeile mai predispuse spre afectiuni cardiace decat barbatii daca sforaie

Dupa analizarea datelor legate de parametrii cardiace si diagnosticul de OSA, cercetatorii de la UK Biobank au descoperit ca femeile care sforaie sunt mai vulnerabile. Marea Britanie reprezinta o resursa internationala de sanatate care este deschisa cercetatorilor. Scopul sau este de a spori prevenirea, diagnosticarea si tratarea problemelor de sanatate.

Aceste date au fost preluate de la 4.877 de participanti care au primit o scanare IRM cardiaca. Cercetatorii au impartit participantii in trei grupuri: persoanele cu OSA, cele care au prezentat sforait de sine, si cele care nu au avut nici una dintre cele doua conditii.

Dupa compararea grupului care sforaia cu grupul fara probleme de somn, cercetatorii au descoperit o diferenta remarcabila in masa ventriculara stanga la femele in comparatie cu barbatii. O crestere a masei ventriculare stangi este un indiciu ca inima ar trebui sa actioneze mai mult pentru a satisface nevoile organismului. Pentru persoanele care sforaieste, astfel de tipare pot indica faptul ca au OSA nediagnosticat.

Potrivit cercetatorilor, numarul OSA nediagnosticat in studiu a fost semnificativ scazut. Acest lucru sugereaza ca OSA este normal diagnosticata. Daca sforaiti, este important sa faceti o programare pentru OSA si sa cautati un tratament daca aveti aceasta afectiune.

Cercetatorii spera acum sa efectueze studii suplimentare pentru a stabili pe deplin diferenta de sex intre sforait si OSA.

Comments are closed.