Cum sa cresti nivelul de endorfine

Cum sa cresti nivelul de endorfine

Ce sunt endorfinele?

Endorfinele sunt substante chimice din creier care previne in mod natural durerea si efectele negative cauzate de stres. De asemenea, ele va ajuta sa va asigurati ca sistemul imunitar functioneaza fara probleme. Endorfinele sunt de obicei renumite pentru rolul jucat in „alergator” – o stare de toleranta crescuta la durere, euforie si fericire pe care le declanseaza in urma unui antrenament fizic extrem. Atunci cand nivelurile de endorfina scad, este posibil sa aveti satri de stres, anxietate si depresie. In afara de exercitiile fizice, alte modalitati de a creste nivelul endorfinului precum:

-Exprimarea dragostei
-Implicarea in ras
-Statul la soare
-Bucurati-va de o masa preferata
-Stimularea endorfinelor cu alimentele

Exista anumite alimente care contin endorfine sau incurajeaza producerea lor in organism. precum:

Ciocolata neagra

Ciocolata este incarcata cu mai multi compusi, cum ar fi feniletilamina, care mareste nivelele de endorfina.

Mancaruri picante

Ardeii iuti sunt considerate iuti deoarece contin un compus cunoscut sub numele de capsaicina. Consumul de ardei iute face ca creierul dvs. sa perceapa caldura pe care o provoaca ca durere. Ca rezultat, corpul tau produce mai multe endorfine pentru a lupta impotriva focului. Calitatea lor de stimulare a endorfinului face ca capsaicina sa fie ideala pentru a trata durerea pacientilor cu mancarime severa, artrita si neuropatie.

Alcool

Consumul de alcool provoaca producerea de endorfine in anumite zone ale creierului asociate cu sentimentele de placere. Consumul de alcool in mod moderat este foarte recomandat.

Consumati alimente placute

Desi consumul de alimente picante si ciocolata declanseaza o inundatie de endorfine, este evident ca o masa placuta stimuleaza producerea unor endorfine.

 

 

Comments are closed.