Controlarea respingerii

Controlarea respingerii

In centrul unui manipulator se afla o persoana speriata care se teme ca nu poate fi iubita. In timp ce unii oameni care se simt in acest fel tind sa fie nesiguri si nelinistiti in relatii, altii vor folosi manipularea pentru a-si masca insecuritatea. In loc sa incerce sa-si repare ranile, ii ascund cu bravada si falsa incredere.

Manipularea permite oamenilor sa controleze respingerea. Totul este in termenii lor, asa ca nu se simt niciodata supusi vointei opiniei altcuiva. Sunteti timid in a asculta opinia sincera a partenerului dvs.? S-ar putea sa va simtiti ca si cand daca nu ar avea ceva bun de spus, nu ar trebui sa vorbeasca deloc.

Puteti sa ii considerati ca fiind ridicoli, nerezonabili sau chiar prosti. Daca v-ati uitat mai indeaproape, ati putea observa ca evitati sa il asculti pentru ca va e frica de ceea ce vor spune.

O opinie contrara sau negativa a unui manipulator este ca o lovitura personala. Ori de cate ori partenerul lor nu este de acord cu el sau nu face ceea ce doreste, el se simt respins. In loc sa recunoastem ca fiecare dintre noi este un individ unic indreptatit la propria noastra vointa libera, un manipulator apara un ego moale, ranit, care trebuie sa fie hranit in orice moment.

Exista insa o avertizare. Manipulatorii nu se vor simti cu adevarat iubiti. Daca trebuie sa fortezi mana cuiva sau sa il dobori pentru a obtine ceea ce vrei, nu este iubire. Dragostea este o alegere. Dragostea se face in fiecare zi, iar dragostea adevarata nu dispare in prezenta unor emotii naturale precum mania sau tristetea.

Comments are closed.