Colesterolul si memoria

Colesterolul si memoria

Efectele colesterolului asupra sanatatii creierului si a memoriei

Desi colesterolul este o componenta importanta a creierului in cazul in care apare in concentratii ridicate, este legata de boala cardiaca. De fapt, creierul dvs. este compus  de 60% grasime si o mare parte din acesta este colesterol. Celulele creierului ar muri fara colesterol. Colesterolul este necesar pentru celulele creierului chimice de productie cunoscute sub denumirea de neurotransmitatori care sunt responsabile pentru starea de spirit, abilitatea de a-si aminti, invata, se concentreze si de a face fata stresului.

Majoritatea tulburarilor psihiatrice si a bolilor sistemului nervos sunt asociate cu o activitate anormala a neurotransmitatorilor in creier.

Colesterolul total scazut reduce riscul de dementa la varstnici. Cu toate acestea, medicamentele care scad colesterolul pot duce la pierderea memoriei. Fiecare flacon de prescriptie de statina contine acest avertisment.

Statin Efecte secundare

In afara de pierderea memoriei, medicamentele statinice precum Lipitor, Mevacor si Crestor sunt asociate cu alte efecte secundare, cum ar fi dificultatile de invatare si gandirea fuzzy. Astfel de medicamente scad productia de CoQ10, un nutrient care protejeaza atat creierul cat si inima. Deficientele in CoQ10 pot declansa dureri musculare si oboseala. Unii utilizatori de statine devin deprimati, foarte iritabili, anxiosi si suicidali. Administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA) insista asupra faptului ca sticlele cu statine ar trebui sa indice alte reactii adverse, inclusiv confuzia mentala, problemele hepatice, diabetul de tip 2 si dementa.

Comments are closed.