Ce sunt si cum se formeaza pietrele la amigdale

Ce sunt si cum se formeaza pietrele la amigdale

Cand cineva aude despre „a avea pietre”, se gandeste in general la rinichii si vezica biliara. Spre deosebire de aceste tipuri dureroase, pietrele amigdalelor prezinta un risc relativ scazut pentru sanatatea ta. Pentru persoanele care isi traiesc intreaga viata cu amigdalele intacte, aceste pietre pot trece neobservate.
Pietrele din amigdalele sunt calcificari ale mucoaselor si bacteriilor. Amigdalele sunt pline de buzunare adanci care se numesc cripte. Acesta este un nume adecvat, deoarece tind sa gazduiasca materia in descompunere. Micile grupe de calcul semi-moi se construiesc in criptele amigdalelor. Uneori, ele se formeaza in criptele mai adanci si nu sunt niciodata detectate. Alteori, se formeaza in apropierea deschiderilor criptelor. Cand se intampla acest lucru, ei devin vizibili si uneori se dezlipesc.

Majoritatea pietrelor din amigdalele sunt minuscule, dar au existat cazuri in care unele cantaresc cateva grame. Ele sunt mai frecvente la adolescenti decat copiii mici si adulti din cauza schimbarilor hormonale. Exista multe semne silentioase ca puteti avea pietre in criptele dvs. de amigdale. Aceste semne nu includ bolile dure, dar pot deveni deranjante.

Comments are closed.