Cat de vechi sunt organele voastre?

Cat de vechi sunt organele voastre?

Spre surprinderea oamenilor de stiinta, organele sunt un amestec de celule tinere si batrana

Celulele sunt mai vechi decat v-ati gandit vreodata

Oamenii de stiinta afla ca structurile celulare din corpul uman pot fi la fel de vechi ca restul organismului insusi. Acest lucru indica faptul ca exista un nivel de complexitate chiar mai mare in corpurile noastre decat am fost convinsi sa credem. Daca aceasta cercetare despre celulele vechi este adevarata, acest lucru are implicatii majore pentru modul in care corpul nostru imbatraneste.

La inceputul acestei cercetari, oamenii de stiinta considera ca neuronii creierului nu se impart in adulti, ducand la o viata mai lunga. Cu toate acestea, din cauza limitarilor tehnice, celulele din afara creierului sunt de obicei dificil de determinat. Cu aceasta noua cercetare, oamenii de stiinta au acum un raspuns la intrebarile: „Care este varsta organelor si celulelor lor?”

In trecut, biologii au crezut ca neuronii erau cele mai vechi parti ale corpului uman, in timp ce alte celule erau mai tinere, din moment ce se regenerau in timpul vietii. Cu toate acestea, cercetarea celulelor vechi a determinat oamenii de stiinta sa isi dea seama daca alte organe sau nu au celule care sunt la fel de lungi în ani ca si neuronii creierului.

Comments are closed.