Cand si-au recastigat burgerii celebritatea?

Cand si-au recastigat burgerii celebritatea?

Nu, ei nu mai sunt savurati pe saturate doar la gratarele in familie, ci se gasesc in meniurile tuturor restaurantelor cosmopolite. Topping-urile „gourmet” nu intarzie sa fie asternute peste chiflele usor crocante la suprafata, insa deosebit de moi la interior. Este la moda sa mananci un burger in stil american, insa poate fi considerat interesant sa gusti un burger 100% vegetarian. Desi, prin definitie, burgerii nu au fost niciodata preparate rafinate, in momentul de fata garnisirea unui burger pare a fi o adevarata arta pentru maestrii culinari. Iar acest lucru ne mira in profunzime, caci la inceputuri chiftelutele din carne de vita sau porc erau o simpla distractie a grataragiului.

Din punctul de vedere al creativitatii culinare, burgerii ocupa intr-adevar una dintre primele pozitii, asta pentru ca modalitatea in care ii putem aranja si asezona este una inegalabila. Cu toate acestea, toti cei care au savurat un burger Bucuresti „gourmet” sunt de parere ca prospetimea, rafinamentul si calitatea ingredientelor reprezinta cele mai importante insusiri dupa care trebuie sa se ghideze un adevarat chef. Haideti, totusi, sa descoperim impreuna motivele pentru care burgerii au devenit atat de apreciati in peisajul contemporan:

Cea mai satioasa mancare pentru momentele in care iti este foame. Exista anumite momente in care ai impresia ca orice ai comanda din meniul unui restaurant, tot nu o sa te saturi. Ei bine, daca un burger masiv ar trona in clipa urmatoare pe farfuria ta, in compania unei portii de cartofi wedges si a unui sos captivant, atunci cu siguranta nu iti vei mai face probleme din punctul de vedere al satietatii.

Potrivit stilului de viata aglomerat. Chiar daca nu alegi sa servesti burgerul preferat intr-un restaurant de top, tot ai ocazia de a iti prepara singur burgerul, el nefiind un fel de mancare atat de pretentios precum cele din bucataria italiana, greceasca sau frantuzeasca.

Nu sunt foarte costisitori. Ori asa obisnuiam sa spunem in trecut, caci burgerii zilelor noastre pot ajunge sa coste cat un fel principal de mancare. Cu toate acestea, preturile raman unele medii, mai ales daca nu includeti in compozitia preparatului respectiv trufe, condimente din sofran ori alte delicatese exclusiviste.

Varietatea chiftelutelor. In fond, acesta ramane cel mai de pret avantaj, caci in meniu aveti posibilitatea de a identifica atat sortimente bazate pe carne de pui, cat si burgeri facuti din vita, porc, miel, si asa mai departe. Acelasi lucru il putem spune si despre sosuri, topping-urile lipicioase de BBQ, mustar si maioneza fiind printre preferatele publicului modern.

Comments are closed.