Caci a nu fi singur inseamna…

Caci a nu fi singur inseamna…
„Caci a nu fi singur inseamna, poate, a sti sa te daruiesti. A sti sa renunti la trufia de a te considera cel mai important adevar al lumii. Rostul singuratatii e sa ne pregateasca pentru aceasta iubire, s-o visam si sa ajungem la ea prin puterile noastre si in cunostinta de cauza, cunoscand ce vrem sa negam. Turnul de fildes e o inventie a culturii, dar tot cultura are datoria sa-l surpe dupa ce a privit lumea prin el. Altfel, cultura, in loc sa uneasca oamenii, i-ar separa. Si nu asta e misiunea ei. Dimpotriva, datoria ei sa schimbe chiar singuratatea in valoare. Sa ne dea incredere ca putem lupta impotriva singuratatii fara sa palavragim despre slabiciunile ei si fara sa trecem de partea celor care confunda adevarul cu zgomotul”
Octavian Paler/ Scrisori imaginare
Iubirea este o energie coplesitoare, asa cum toti oamenii stiu din experientele de viata personale. Cei ce au experimentat insa iubirea neconditionata stiu ca „a fi coplesit” este doar o descriere de suprafata a unei trairi de nedescris.
Iubirea neconditionata devine o putere care cuprinde si aprinde intreaga fiinta, aducand-o adesea in stari de bucurie, extaz si frumusete fantastica. Oamenii care traiesc odata aceasta stare nu mai pot fi multumiti in vietile lor cu mai putin decat atat. Ei inteleg ca exista in interiorul fiintei o putere profund iubitoare, toleranta, infinit fericita si plina de inocenta, care sterge complet orice gand in momentul aparitiei sale. Numai traind-o avem acces la intelegerea ei. Pana atunci, experimentam iubirea asa cum „poate” constiinta proprie in orice moment. Iar constiinta noastra este conditionata de istoria psihologica inregistrata in trecut, de credintele, perceptiile si intelegerile sau neintelegerile din trecut.

Comments are closed.