Apneea in somn si bolile cardiace

Apneea in somn si bolile cardiace

Exista diferite tipuri de apnee in somn, dar apneea obstructiva a somnului (ASA) se intampla sa fie cea mai comuna. Peste 18 milioane de adulti din S.U.A. au apnee in somn. Cu aceasta boala, somnul unei persoane este afectat atunci cand respiratia se opreste si incepe iar foarte repede. Aproape jumatate dintre persoanele care sforaie in timul somnului au apnee in somn obstructiva. Cand cineva are OSA, muschii gatului care mentin caile respiratorii impiedica curgerea aerului.

Rezultatele recente descoperite despre acest studiu si despre aceata boala au fost prezentate recent la reuniunea anuala a Societatii Radiologice din America de Nord din Chicago, Illinois. Maix exact modul in care OSA si sforaitul pot cauza deteriorarea functiei cardiace mai devreme, mai ales la femei decat la barbati.

Legatura dintre apneea de somn si boala cardiaca

Nu este evident daca exista o legatura directa intre apneea de somn si boala cardiaca. Cu toate acestea, unii specialisti cred ca persoanele care au apnee in somn sunt expuse unui risc mai mare de aparitie a hipertensiunii arteriale sau a presiunii sangelui.

Majoritatea persoanelor care au apnee in somn au si alte boli co-existente. Acesta este motivul pentru care este destul de greu sa se stabileasca o relatie directa intre apneea de somn si bolile cardiace.

Comments are closed.